BENEFICII: Aplica codul de reducere 6ZFX in cos si afla ce reducere ti-am pregatit!, Garanție pentru orice produs! / 60 zile termen de retur! / La retur banii instant înapoi! / Retur gratuit / Asistenta telefonica 24 din 24! / TEL: 0744294935

Cum sa negociezi cu o firma de constructii!

Daca oamenii pe planeta asta ar fi asa cum  noi ne-am inchipui sau asa cum am vrea noi sa fie nu ai mai avea de ce sa citesti acest articol.

De aceea spun ca prima regula pe care trebuie sa o respecti atunci cand iti construesti o casa noua este negocierea cu constructorul. O sa vina cu o oferta in care sunt  incluse pe langa mana de lucru si materialele, crezand ca tu nu stii de cate materiale ai nevoie pentru fiecare etapa in parte.

Niciodata sa nu accepti mareriale incluse in oferta, acesta sunt la suprapret si totodata marita cantitatea. Ca orice proiect de casa fiecare etapa in parte are un desen si un necesar de materiale. Daca nu intelegi sa citesti proiectul roaga proiectatul sa ti faca o lista cu materialele necesare si ocupate personal de cumpararea acestora si de transportul lor, avand lista de materiale iti este mult mai usor  sa calculezi manopera pentru fiecare metru patrat in parte, pentru fiecare metru liniar sau metru cub.

Daca  constructorul nu accepta dirigintele tau de santier, nici sa nu te gandesti la asa ceva. dirigintele de santier supravegheaza fiecare etapa in parte si  da voie lucrarilor sa evolueze numai  daca sunt facute asa cum sunt in proiectul casei.

Intotdeauna costul manoperei trebuie sa fie in jur de  60% din costul materialelor, asa ca daca nu te incadrezi la  negocieri pe langa procentul acesta nu accepta oferta. Chiar daca iti doresti sa termini casa mai repede, nu o vei termina niciodata cand ti- ai propus, intotdeauna vor fi destule motive de amanare, clima, sarbatori, accidente, livrari de materiale tarzii , nu vin muncitorii o zi doua si multe altele. Asa ca nu ai de ce sa te grabesti fii relaxat de la inceput si nu te grabi. cauta alt constructor si fa-i contraoferta.

Pont: fii relaxat pe tot parcursul lucrarilor, nu accepta greseli de dragul de a termina mai repede, nu te imprieteni cu muncitorii si nu accepta alcool pe santier nici macar o bere, te vor costa mult toate astea.  macar la doua saptamani daca nu la saptamana cinsteste muncitorii cu o masa !

Succes!                                                                                                                                                           

                                                                                                                                                                         De Lupu Vasile Marinel.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!